انواع سیستم های فیلتراسیون در دستگاه جاروبرقی صنعتی

7 اسفند 1396

دستگاه جاروبرقی صنعتی به منظور نظافت در بسیاری از مکانها مورد استفاده قرار می گیرد که این دستگاه متشکل از سیستم های یکپارچه و منسجم می باشد. یکی از مهم ترین قسمت های یک دستگاه جاروبرقی صنعتی فیلتر می باشد که عدم بازگشت مواد جمع آوری شده به محیط را امکان پذیر می کند. در این مقاله به اجمال به بررسی انواع سیستم های فیلتراسیون در دستگاه جاروبرقی صنعتی می پردازیم.

فیلتراسیون مکانیکی در جاروبرقی صنعتی

سیستم فیلتراسیون مکانیکی در بسیاری از دستگاه های جارو برقی صنعتی ساخت کمپانی نیلفیسک بکار گرفته شده است. در این سیستم ذرات پس از مکش و انتقال به مخزن دستگاه، توسط یک مانع فیزیکی به دام افتاده و از بازگشت مجدد آنها به فضای بیرونی جلوگیری به عمل می آید. این سیستم معمولا با انواع فیلترهای پارچه ای، پلی اتیلن و یا کاغذی عملیات فیلتراسیون را به انجام می رساند. در نهایت هوای خروجی از دستگاه جاربرقی صنعتی کاملا پاکیزه به محیط پیرامون باز می گردد.

فاکتورهای موثر بر سیستم فیلتراسیون مکانیکی

سه عامل مهم عملکرد بهینه سیستم فیلتراسیون مکانیکی را تحت تاثیر قرار می دهد. اندازه ذرات و مواد جمع آوری شده توسط جاروی صنعتی ، سرعت هوا و یا سرعت حرکت ذرات، مساحت فیلتر در عملکرد سیستم فیلترینگ دستگاه حائز اهمیت می باشند.

اندازه ذرات و مواد جمع آوری شده

به میزانی که این ذرات اندازه کوچکتری داشته باشند، عملیات فیلتر کردن و به دام انداختن آنها دشوار تر می گردد. در صورتی که سطح فیلتر متخلخل باشد، نفوذ ذرات ریز درون آن نیز بیشتر می شود. دانه بندی ذرات مورد مکش متفاوت می باشد از این رو کمپانی نیلفیسک فیلتر ها را با توجه به این عامل در سه گروه اصلی قرار داده است.

فیلتر در سه رده و کلاس L، M و H می باشد. فیلترهای کلاس L ذرات تا اندازه ۳ میکرون را به دام می اندازد و غالبا به عنوان فیلتر اصلی در مکنده های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. فیلتر کلاس M قابلیت فیلتراسیون ذرات تا اندازه ۱ میکرون را دارا می باشند و مشابه فیلتر های کلاس L در بسیاری از مکنده های صنعتی به عنوان فیلتر اصلی دستگاه قرار می گیرند. سومین گروه فیلترهای کاربردی در دستگاه مکنده صنعتی فیلتر کلاس H یا HEPAمی باشد توانایی فیلتر ذرات تا اندازه ۰.۳ میکرون رو دارا بوده و قدرتمند ترین نوع فیلتر به شمار می رود. در صنایع تولیدی که محصولات با حساسیت بالایی عرضه می شوند، همچون صنایع دارو سازی در صورت بکارگیری جاروبرقی صنعتی از فیلتر هپا استفاده می شود که تا ۹۹.۹۷ درصد بازده عملیاتی نظافت در محیط نیز ارتقا می یابد.

سرعت هوا و سرعت مکش ذرات

سرعت هوا یا قدرت مکش جاروبرقی به میزان سرعت حرکت ذرات در هر مقطع شلنگ خرطومی جاروبرقی اشاره دارد. بنابراین هرچه سرعت حرکت ذرات بالاتر باشد، این ذرات به صورت عمیق تری در سطح فیلتر نفوذ می نمایند. حال آنکه هرچه سرعت حرکت ذرات کمتر باشد، عملیات فیلتر با کیفیت بالاتری صورت می پذیرد و ذرات بیشتر در میان الیاف فیلتر به دام خواهند افتاد. انواع خاصی از مکنده های ساخت کمپانی نیلفیسک از یک سیستم سایکلون بهره مند می باشند که این سیستم به صورت مستقیم با فیلتر اصلی ارتباط داشته و سرعت هوا را پس از ورود ذرات به دستگاه کاهش می دهند به کمک این سیستم بهره وری فیلتر ارتقا می یابد.

مساحت فیلتر

بازده فیلتراسیون بستگی به مساحت فیلتر دارد و بیانگر حجم هوای عبوری از فیلتر می باشد. این رابطه از طریق نسبت (ATC) قابل شناسایی می باشد. هرچه نسبت (ATC) کمتر باشد فیلتر کارآمدتر می باشد. به همین ترتیب هر چه نسبت (ATC) بیشتر باشد سیستم فیلترینگ جاروبرقی پر بازده تر می باشد. به طبع هر چه مساحت فیلتر بزرگتر باشد جاروبرقی از فضای بیشتری جهت غلبه بر ذرات برخوردار بوده و در نتیجه جاروبرقی کارایی مناسب تری خواهد داشت.

فیلتراسیون چند مرحله ای

در جاروبرقی های صنعتی به منظور بهنیه سازی عملکرد سیستم فیلترینگ، از چندین فیلتر استفاده می شود. به عنوان مثال در این سیتم ها علاوه بر فیلتر هپا از فیلتر کلاس L نیز استفاده می شود که در این صورت عملیات فیلتراسیون توسط دو فیلتر صورت گرفته و جداسازی ذرات به صورت بهینه انجام می گیرد.

فیلتراسیون شیمیایی

ساختار فیلتر در سیستم های شیمیایی از جنس نوعی از مواد شیمیایی می باشد که قابلیت تغییر فاز مواد را داشته و در حقیقت مشخصات فیزیکی ماده را تغییر می دهد. به عنوان مثال در این فیلتر ها از کربن فعل به منظور به دام انداختن غبارات استفاده می شود و در نهایت این گاز تصفیه شده و به صورت هوای پاک و تمیز به محیط بیرون انتقال پیدا می کند.

اسکرابر
دیدگاه کاربران
نام (الزامی):
ایمیل:
ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد
وب سایت:
نظر شما: